Misslyckade Lyckokakor... ;)
Förra skulle jag prova mig på att gör lyckokakor. Men det gic inte så bra... Kunde inte forma dom så bar så det slutade med att det bara blev platta kakor...
Lyckokaka är en liten kaka som man ska bryta av och så finner man en lapp som sak ge en lycka. De har sitt ursprung från Japan.
(Inte min blid) Men så här ska dom se ut...
Så här blev mina... men goda var de iallafall! ;)
Här är reseptet ifall någon annan vill prova. Jag ska prova detta snart igen fr jag tror jag vet vad felet
mina var, råkade sätta på fel temperatur...
|
||||||
Använd dem som bordsplacering, snackis på fester eller ge bort i present – och byt ut ordspråken mot roliga filmcitat eller texter som du och dina vänner har gemensamt. ca 20 kakor 1. Skriv 20 lappar, högst 8 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning. 2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt maizena, vaniljsocker och smör. 3. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget. 4. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna. 5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar! Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant. 6. Låt kakorna torka hopvikta i en tom äggkartong. När kakorna är helt torra behåller de formen. Förvaras i lufttät burk och håller i en vecka. |
Kommentarer
Trackback