Rulltårta! :)
I två dagar nu har jag sått i cafeterian på min skola. Och idag bakade jag bladannat rulltårta med både hallonsylt och fläder-apelsinmarmelad ! Blev väldigt gott och sålde bra!;)
Ingredienser
3 ägg
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl,vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri sylt eller mosade bär. Extra festligt blir det om bären blandas med vispad grädde. Rulla samman.
Varianter
Kokosrulltårta: Byt ut mjölet mot 3 dl kokosflingor och 3/4 dl potatismjöl.
Chokladrulltårta: Tillsätt 2 msk kakao.
Nötrulltårta: Byt ut mjölet mot 100 g malda hasselnötter och 2 msk potatismjöl
Kommentarer
Trackback